50 Aniversario

història

Duguem la música en el nostre ADN
1800

Antecedents de la FSMCV

La FSMCV compta amb 163 Societats Musicals centenàries (i un 2% tenen més de 200 anys), la qual cosa dóna una idea de la força d’aquest moviment que reuneix una gran quantitat d’associacions amb una llarga trajectòria social, educativa i cultural.

 

Veure més
1967

Es proposa la creació de la FSMCV

Durant una reunió que es va desenvolupar coincidint amb els Festivals d’Espanya celebrats en Lliria, 22 Societats Musicals van proposar la creació d’una Federació per a les Societats Musicals valencianes.

Poc temps després, aquesta reunió es concretaria en el naixement de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Veure més
1968

Naix la FSMCV

El 31 de març de 1968 se signa l’acte de constitució de la FSMCV en el Ateneu de València.

22 Societats Musicals van iniciar un projecte que ara celebra el seu 50 anivesari.

Veure més
1968

Antonio Andrés Juan

Primer President de la FSMCV (1968-1973).

La primera Junta Directiva de la Federació va estar composta per  Antonio Andrés Juan (“L’Amistat” de Quart de Poblet) com a President, Francisco Cotanda Torres (“La Primitiva” de Llíria), Vicepresident i Enrique Portolés Llopis (“Unió Musical” de Llíria) com a secretari.

A més, els vocals foren Ángel Asunción Rubio (“L’Amistat” de Quart de Poblet), Vicente Ruiz Monrabal (“A.M. Santa Cecilia” de Sedaví), Vicente Domínguez Costa (“CIM” de Benimaclet), Juan Rivas Bolinches (“San Fco. de Borja” de Gandia), Enrique Borrás Renart (“Santa Cecilia” de Cullera), Melchor Peropadre Fournies (“Primitiva Setabense” de Xàtiva), José Sales Carratalá (“CAM” de Moncada), Vicente García Moreno (“Lira Saguntina” de Sagunt), Jesús Manzano Peña (“L’Harmònica” de Bunyol), Juan Munt Moliner (“Schola Cantorum” de la Vall d’Uixó) i el catedràtic d’harmonia José Mª Cervera Lloret com a portaveu del Conservatori Superior de Música de València.

 

Veure més
1971

Número 0 de la Revista Música i Poble

L’any 1971 i coincidint amb el Certamen Provincial de Bandes de València es va llançar el número 0 de la revisa Música i Poble.

L’any 1973 eixiria el número 1 de Música i Poble que es va publicar ininterrompudament fins a l’any 2016.

Veure més
1973

Vicente Ruiz Monrabal

Vicente Ruiz Monrabal, President de la FSMCV entre 1973 i 1976.

Va ser un dels fundadors de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). A més va ser el primer president de la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) i vicepresident de la Confederació Internacional de Societats Musicals (CISM)

Veure més
1976

Enrique Carpi Aliño

Enrique Carpi Aliño, President de la FSMCV entre 1976 i 1983.

Durant la seua presidència d’Enrique Carpi es va produir un procés d’increment de la vida associativa de les Societats Musicals i va ser una etapa de major sensibilització de les Institucions Públiques a les tasques músic-culturals de la Federació. Es va consolidar el creixement i expansió de la pròpia Federació que tenia censades 269 Societats Musicals i es va iniciar un període d’estreta col·laboració entre la Federació i les Diputacions Provincials d’Alacant, Castelló i València.

Veure més
1983

Àngel Asunción Rubio

Àngel Asunción Rubio, President de la FSMCV (1983-1998)

Va ser un dels fundadors l’any 1967 i president i ànima al llarg de 15 anys (1983-98) de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i a hores d’ara, nomenat president d’honor.

Veure més
1985

Celebració Any Europeu de la Música

En 1985 es va celebrar l’Any Europeu de la Música. La FSMCV va organitzar diferents actes al llarg de tota la Comunitat Valenciana, que van culminar en un gran acte conjunt a la Plaça de Toros de València.

Veure més
1991

I Congrés General de la FSMCV

Se celebra en el Palau de la Música de València els dies 20 i 21 d’abril de 1991.

El Congrés va portar per títol “Les bandes de música cap a l’any 2000”.

Veure més
1991

Premi Comúsica

La FSMCV obté el primer premi Comúsica per la labor musical que realitza a la Comunitat Valenciana.

Entre els premiats en aquesta primera edició, que van rebre una estàtua de bronze realitzada per Sergio Blanco, van estar el compositor Luis de Pablo, el programa “Clàssics Populars de RNE”, Mecano i la Fundació Loewe

COMUSICA és una Organització Empresarial sense ànim de lucre composta per Fabricants, Importadors i Comerciants d’Instruments Musicals de tot el territori nacional.

Veure més
1992

Medalla de Plata al Mèrit de les Belles Arts del Ministeri de Cultura

La Federació de Societat Musicals de la Comunitat Valenciana rep la Medalla de Plata al Mèrit de les Belles arts que anualment lliura el Ministeri de Cultura.

Les medalles distingeixen a les persones i entitats que hagen destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagen prestat notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

Veure més
1992

Participació en l’Exposició Universal de Sevilla

Amb motiu de la la Exposició Universal celebrada a Sevilla, es va formar una banda amb 300 joves músics de la Comunitat Valenciana sota la direcció dels mestres Manuel Galduf i Pablo Sánchez Torrella.

Aquesta banda va realitzar diversos concerts en la Expo’92 i a València amb motiu dels actes del XXV Aniversari de la FSMCV i va ser el germen de l’actual Banda Federal

Veure més
1993

Medalla de la Real Acadèmia de Belles arts de San Carlos

La Real Acadèmia de Belles arts de San Carlos en 1982 va crear la Medalla al Mèrit en les Belles arts, en favor de qualsevol entitat o personalitat valenciana altament significada en el foment de les Belles arts.

En 1993 la FSMCV rep aquest guardó per la seua labor en el foment de la música i l’educació musical a la Comunitat Valenciana.

Veure més
1994

Alta Distinció de la Generalitat Valenciana

Creada en 1986, està regulada pel Decret 28/1986, de 19 de març, modificat pel Decret 177/2003, de 12 setembre. Té com a finalitat recompensar a persones físiques o entitats que s’han distingit en la seua activitat al servei dels interessos de la Comunitat Valenciana.

En el Decret 209/1994 s’arrepleguen els valors de les Societats Musicals que justifiquen la distinció: “Les nostres bandes, coordinades per la Federació de Societats Musicals, igual que han sabut ser fidels a la nostra historia estan sabent respondre als reptes de la contemporane”itat, ampliant els seus horitzons i assumint una permanent voluntat de renovació, evolució i progrés, sense renunciar a posar al servei del nostre poble, mitjançant la seua tasca artística, aquest bé de la intel·ligencia i la creació, difusor d’idees i de sons i testimoni de cultura que és la música. Per aixo, a proposta del president de la Generalitat Valenciana i amb la deliberació previa del Govern Valencia, en la reunió del dia 4 d’octubre de 1994, decrete concedir l’ Alta Distinció de la Generalitat Valenciana a les bandes de música de la Comunitat Valenciana i, en representació seua, a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. “

Veure més
1994

Distinció Honorífica del Comitè Espanyol UNICEF

En 1994 la FSMCV rep la Distinció Honorífica del Comitè Espanyol UNICEF per la seua labor educativa, cultural i social.

Veure més
1995

Homenatge de la Reial Societat Econòmica d’Amics del País

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana va rebre un homenatge per part de la Reial Societat Econòmica d’Amics del País, en reconeixement a la seua labor cultural com a institució que coordina i dirigeix els esforços i la dedicació de les persones que formen les societats musicals. En l’acte també va ser homenatjada Matilde Salvador, prolífica compositora valenciana.

En 2004, se li va tornar a rendir un segon homenatge a la FSMCV.

Veure més
1996

Rècord Guinness de Clarinetistes

Intermusic va organitzar en 1996 el Guiness a la major concentració de clarinetistes del món en la Fira de Mostres de València, per al que va comptar amb la col·laboració de la FSMCV

Veure més
1998

Aprovació de la Llei Valenciana de la Música

El 12 de maig de 1998 es va aprovar la Llei Valenciana de la Música.

La FSMCV va exercir un paper decisiu en la consecució d’aquesta llei, que va aportar nombroses iniciatives i de la qual va sorgir, entre altres temes, el Institut Valencià de la Música. Al seu torn, aquesta llei va servir per a reconèixer la magnitud cultural i social de la Federació, assignant-li un paper rellevant en la presa de decisions a nivell autonòmic.

Veure més
1998

Vicente Escrig Peris

Vicente Escrig Peris, President de la FSMCV entre 1998 y 2002

Llicenciat en dret a la Universitat de València. Ha estat secretari del Club Bàsquet Llíria, vicepresident de la Unió Musical de Llíria, vicepresident i el 1998 president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. És director de la Casa de la Cultura de l’Alfàs del Pi.

Veure més
2001

Naix la Jove Banda Simfònica

El seu germen cal cercar-ho en l’Exposició Universal celebrada a Sevilla de 1992 on es va formar especialment una banda de 300 músics.

Però la Jove Banda Simfònica (Banda Federal) es va constituir de manera oficial en el 2001. Actualment la Banda compta amb 110 membres d’entre 18 i 28 anys pertanyents a alguna de les Societats Musicals afiliades a la Federació.

Veure més
2001

Distinció d’Honor del Consell Valencià de Cultura

El Consell València de Cultura lliura la seua Distinció d’Honor a la FSMCV. El lliurament del reconeixement va inaugurar a més el programa de recepcions del CVC amb entitats del sector cultural de la Comunitat Valenciana.

L’acte va tenir lloc en el Palau de Forcalló i va comptar amb la presència per part de la Federació de Vicent Escrig (president), Josep Rigoberto (vicepresident), Ramón Anton (secretari general), Policarpo Ramos (delegat provincial d’Alacant), Pepe Franch (delegat provincial de Castelló) i Eladi Barber (delegat provincial de València), i per part del CVC de Santiago Grisolía (president), José María Morera (secretari), Vicent Álvarez, Manuel Bas, Xavier Casp, Enrique García Asensio, Carmen Morenilla i Manuel Muñoz Ibáñez.

Veure més
2001

Premi Important del Diari Información d’Alacant

Información concedeix l’Important del mes d’abril a la FSMCV per la seua labor en la consolidació de la cultura musical popular en tots els municipis de la província durant 33 anys i aglutinar a Alacant a 6.250 músics federats i més de 30.000 socis.

El president de la FSMCV, Vicente Escrig, fou l’encarregat d’arreplegar el guardó.

Veure més
2002

Santiago Algado Finestrat

Santiago Algado Finestrat, President de la FSMCV entre 2002 i 2006.

Santiago Algado Finestrat va ser President de la FSMCV i guardonat amb el Premi Euterpe en 2007. Va ser director del CEIP Ausias March de Benidorm durant més de 30 anys.

Veure més
2004

Premi IMPORTANT del Diario Levante

Des de gener de 1989, el diari Levante-EMV lliura aquest premi a persones i entitats rellevants per la seva contribució destacada a favor de la societat valenciana.

Veure més
2005

Primera campanya de Concerts d’Intercanvis Musicals

La signatura d’un acord marc de col·laboració entre la FSMCV i la Generalitat Valenciana va donar lloc en 2005 a la Campanya de Concerts d’Intercanvi.

En 2017 a l’acord es van unir la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters donant lloc a la campanya més gran de la història en la qual van participar més de 25.000 músics.

Veure més
2005

Premi “Valencians del món” del Diari El Mundo

La segona edició dels Premis “Valencians del Món” va atorgar el Premi en la categoria d’Arts Escèniques i Música a la FSMCV.

En altres categories els guardonats van ser Francisco Brines, Miquel Navarro, Luis García Berlanga i Santiago Grisolía

Veure més
2005

Premi 1er de Maig de la UGT de la Safor, Ribera i Vall d’Albaida

La UGT de la Safor, Ribera i Vall d’Albaida atorga el Premi Primer de Maig a la FSMCV per la seua important labor realitzada en el camp de la formació en la seua xarxa d’Escoles de Música.

Veure més
2006

Josep Francesc Almeria Serrano

Josep Francesc Almeria Serrano, President de la FSMCV entre 2006 i 2014

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de València, diplomat en Psicologia Industrial per la Universitat Complutense de Madrid, M.B.A. per Middlesex University de Londres i Màster en Business Intelligence per l’EAE Business Schoool de la Universitat de Barcelona. Actualment, és diputat a les Corts Valencianes per Podem.

Veure més
2007

Medalla d’Or al Mèrit Cultural de la Diputació de València

La Diputació de Valéncia lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la FSMCV en reconeixement públic i oficial de la seua labor cultural i social en els municipis.

L’acte va comptar amb la presència del president de la Diputació Fernando Giner, el president provincial de la Federació, Juan Vicente Mateu; el director de la Banda Municipal de València, Pablo Sánchez; i el director de la Banda “L’Ateneu Musical” del Port, Isidro Coll.

Veure més
2008

Premi “Valencians del segle XXI” del Grup Las Provincias

El grup Las Provincias reconeix així la labor de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. El president de la FSMCV, Pepe Almeria, rep de mans del presentador de LP Radio, Octavio Hernández Bolín, la figura del guerrer de Moixent que representa aquests premis.

A més de la FSMCV, van ser guardonats el pintor Joaquín Michavila, l’ex-pilot Jorge Martínez Aspar, la periodista Ana García Lozano i el Tribunal de les Aigües.

Veure més
2008

Membre de l’Ordre de Jaume I de la Generalitat Valenciana

La FSMCV rep en nom de les Bandes de Música de la comunitat Valenciana, la condecoració de la Placa de l’Ordre de Jaume I el Conqueridor.

L’Ordre va ser creada pel Decret 12/2008, d’1 de febrer, del Consell, i es va constituir per a distingir a aquelles persones físiques o jurídiques que, pels seus mèrits, s’hagen destacat en els àmbits cultural, professional, econòmic, cívic o social, o pels seus serveis al desenvolupament i progrés de la Comunitat Valenciana, a la recuperació i dignificació de la seua cultura, identitat i símbols, i a la difusió dels valors autòctons del poble valencià.

Veure més
2010

Premi del Consell de la Joventut de la C.V. a l’Associacionisme Jove Valencià

Més de quaranta entitats juvenils que formen el consell autonòmic han van reconèixer el treball de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (*FSMCV) pel seu impacte en les nostres localitats per la seua incidència especial en els joves de la comunitat, a l’hora de treballar per la seua formació artística, cultural i humana.

Veure més
2011

Premi Cultura i Tradició de l’Associació Cultural “Gregal” d’Estudis Històrics

Els Premis de l’AC GREGAL es van constituir amb l’objectiu de reconèixer els valors de l’esforç i el treball de persones i ciutadans de Castelló i província el lliurament diari de la qual a diverses disciplines passa desapercebuda. Així mateix, es premia a persones de tota Espanya que hagen treballat de forma directa o indirecta per Castelló.

Veure més
2011

Premi a la Defensa de la Cultura Valenciana de Joventuts Socialistes del País Valencià

La II Edició dels Premis Jove Cultura va destacar la labor de persones o col·lectius que han destacat en l’àmbit cultural durant l’últim any.
Lorena Benlloch va fer lliurament del Premi a la defensa de la cultura valenciana a la Federació de Bandes de Música de la comunitat. Va arreplegar el guardó el Vicepresident de l’entitat, Pedro Rodríguez, qui va destacar la labor de les bandes de música, les escoles i de totes les persones que es dediquen amb tot el seu esforç a aquesta activitat.
Els altres premiats de la Gala van ser la Xarxa d’Aculls de la Comunitat, el cantautor valencià Paco Muñoz, el festival de música Heredades Rock, el programa de sàtira política Polònia de Tv3, l’espectacle Zero Responsables i l’associació Oriola 2M10.

Veure més
2012

Joan Garcés Queralt Guinness World Record com a director més longeu del món

El director flanquejat per Josep Almeria (llavors Pte. De la FSMCV) i Xavier Martínez, director de formació en 2012.

Joan Garcés va dirigir la Jove Banda Sinfònica de l’FSMCV al Palau de la Música, amb la qual va batre el seu tercer record Guinness als 98 anys.
Veure més
2013

Condecoració (amb Medalla d’Or) al Mèrit Cultural i Musical Corbandas (Colòmbia)

La Corporació Concurse Nacional de Bandes de Música de Paipa (Corbandas), va voler reconèixer la labor i col·laboració de la FSMCV en el certamen que anualment reuneix a agrupacions bandísticas de tots els racons de Colòmbia.

En l’acte de clausura de la XXXIX edició, celebrada entre els dies 3 i 6 d’octubre, el president de Corbandas, Lucas Rafael Avendaño Cepeda, va lliurar al president de la Federació, Josep F. Almeria, la Medalla al Mèrit Cultural, com a mostra d’agraïment pel treball desenvolupat per la FSMCV en els últims 5 anys en suport al concurs de bandes de Paipa.

Josep F. Almeria encapçalava la delegació federal composta pel tresorer, Luis Vidal; els vocals Ximo Soler, Ernest Llorens i Francisco Ruiz; i el gerent, Pablo Torrella. Així mateix van viatjar a Colòmbia al costat d’aquesta delegació els directors Xavier Martínez i Leonardo Martínez que van participar com a jurats del certamen en les categories especial-professional i infantil-juvenil, respectivament.

Veure més
2013

Guardó “La Saidia d’Or”, de l’Agrupació Falles Sagunt-Quart

L’Agrupació de Falles Sagunt-Quart de la ciutat de València ha atorgat a la FSMCV la “Saidia d’Or 2013”, un guardó que reconeix la labor de la Federació en favor de la cultura, les tradicions, la festa de les Falles i de València.

El premi va ser atorgat per unanimitat de totes les falles que formen l’Agrupació i recollit pel secretari de la Federació, Juan Vicente Mateu, de mans de la Fallera Major de València, Carmen Sancho. Mateu, que va detallar breument les activitats de la  FSMCV, va agrair la distinció d’aquesta Agrupació, que ocupa un lloc destacat en els reconeixements que la Federació ha rebut al llarg de la seua trajectòria.

Veure més
2014

Pedro Rodríguez Navarro

Pedro Rodríguez Navarro, actual President de la FSMCV.

Llicenciat en Químiques amb un Postgrau en Gestió de Societats Musicals per la Universitat Jaume I de Castelló. Més de 25 anys dedicats a la gestió d’aquest tipus d’entitats, primer en la Societat Musical de Potries de la qual és fundador i ara President de la FSMCV.

Veure més
2014

Creació de la Jove Orquestra Simfònica

En 2014, la FSMCV crea la Jove Orquestra Simfònica (Orquestra Federal), composta per músics entre 15 i 28 anys per fomentar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda.

Veure més
2014

Premi Educació 2014 del Consell Nacional d’Educació del PSPV-PSOE

El Consell Nacional d’Educació del Partit Socialista del País Valencià-Partit Socialista Obrer Español (PSPV-PSOE) que presideix Ángel Gabilondo, exministre d’Educació, va premiar a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV)  per la seua lluita en defensa de la presència de l’educació musical i dels ensenyaments artístics en el sistema educatiu.

Veure més
2014

Premi Orfeó Donostiarra i Universitat del País Basc

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va rebre, a Sant Sebastià (Donostia), el guardó dels XIV Premis Orfeó Donostiarra i la Universitat del País Basc (UPV)/Euskal Herriko Unibertsitatea (EHU) corresponent a l’any 2014 per la seua destacada trajectòria i lluita en defensa de la presència de l’educació musical en el sistema educatiu.

La FSMCV és la primera entitat no radicada al País Basc a la qual s’atorga el prestigiós premi que reconeix públicament la labor de personalitats i entitats que han destacat en el món musical. En l’acte acadèmic, van intervenir el president de l’Orfeó Donostiarra, José María Echarri, i la vicerectora del Campus de Guipúscoa de la UPV/EHU, Ana Arrieta després de la qual cosa, l’Orfeó Donostiarra va oferir una esplèndida actuació oberta al públic amb obres del seu repertori tradicional.

Veure més
2015

Creació de la Banda de Dones de la FSMCV

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, la FSMCV va iniciar en 2015 un apassionant projecte en clau femenina: Una banda composta només per dones des de l’adreça, la interpretació, la composició o la gestió.

Aquest projecte va nàixer amb l’objectiu prioritari de reivindicar el paper de la dona en l’art i donar visibilitat a un treball que ha sigut històricament ocultat.

Veure més
2015

Distinció al Mèrit de les Arts i Medalla de Plata de la Diputació de Castelló

La FSMCV rep en 2015 la Distinció al Mèrit de les Arts i la medalla de plata de la Diputació Provincial de Castelló com a reconeixement a la labor desenvolupada per les més de 80 societats musicals de la província en els àmbits educatiu, social i cultural.

Veure més
2017

Premi “Regi d’Or” per la seua contribució al món faller

Aquest reconeixement ha sigut concedit per la Falla “Tio Pep” Plaza de la Reina, Pau i Sant Vicent de València.  Les Societats Musicals han reivindicat la necessitat de signar un conveni amb Junta Central Fallera perquè la música ocupe un paper principal dins de les Falles i aportació un valor patrimonial i cultural a la festa.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha sigut guardonada amb el premi Regi D ́Or que atorga la Falla “Oncle Pep” (Plaça de la Reina, Paz i Sant Vicent) per la important col·laboració de la música amb les Falles.

El premi ho han arreplegat, per part de la FSMCV, Antonio Aliaga, president comarcal de la Ribera Alta, i José Vicente García Alapont, president de les Societats Musicals federades de la ciutat de València.

Veure més
2018

Incoació del expedient per declarar BIC a les Societats Musicals

La conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha incoat l’expedient per a declarar Bé d’Interès Cultural Immaterial a favor de la tradició musical popular valenciana materialitzada per les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, segons publica el DOGV.

A proposta de la Federació de Societats Musicals (FSMCV) es van iniciar els tràmits per a reconèixer la labor de les Societats Musicals per la conservació i potenciació del patrimoni cultural valencià gràcies a les tasques de protecció, difusió, foment i promoció de les tradicions musicals i artístiques valencianes que han realitzat al llarg de la seua història.

Veure més
2018

Distintiu Mediterranew Musix atorgat per l’Agència Valenciana de Turisme

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) rebé el distintiu Mediterranew Musix de mans del secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer, al marc de Fitur en gener de 2018.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és la inclusió de l’activitat de les Societats Musicals sota la marca Mediterranew Musix, engegada per l’Agència Valenciana de Turisme, per a la promoció de les activitats musicals de les tres províncies.

La marca Mediterranew Musix s’ha creat com un segell de qualitat que serà utilitzat, en aquest cas per la FSMCV, com a mostra de la rellevància dels concerts i certàmens musicals que organitze com a activitat turística de gran interès.


Fotografia: Àlex Oltra

 

Veure més
2018

Les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, declarades Bé d’Interès Cultural (BIC) pel Govern valencià.

El Ple del Consell ha aprovat, coincidint amb la celebració del 50 aniversari de la FSMCV, el decret pel qual es declara Bé d’Interès Cultural immaterial la tradició musical popular valenciana, materialitzada per les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Veure més
2018

Premi a les Tradicions Valencianes en la VII edició dels Premis COPE Valencia

Aquests guardons  tenen com a objectiu reconèixer a empreses, associacions i particulars que al llarg de l’any han destacat per la seua labor, treball i esforç en la promoció i millora de la Comunitat Valenciana.

Entre els guardonats d’enguany destaquen la Fundació Columbus, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, l’hotel Balneario Las Arenas, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de València, el projecte cultural i gastronòmic del grup Heineken en el Veles e Vents, l’hospital IMED València, i el catedràtic de seguretat vial, Luis Montoro i el director de l’Observatori de Bioètica de la Universitat Catòlica de València, Justo Aznar.

Veure més
2018

Premi Extraordinari a la FSMCV amb motiu del seu 50è aniversari en els Premis Fideu

La Unió Musical de Montcada va celebrar la seua V Gal·la de la Música en la qual va fer lliurament dels “Premis Fideu”. En aquesta ocasió, van atorgar el Premi Extraordinari a la FSMCV amb motiu del seu 50è aniversari i a Ángel Asunción, president d’honor de la FSMCV, per haver sigut un dels membres fundadors de la Federació en 1968.

Al costat d’ells, també van ser guardonats en altres categories Honorato Sirer, la Asociación Masías, Sara Moreno, Vicente Lli, Juan Gonzalo Gómez, Vicente Benedicto i Blas Escobar.

Veure més
2018

Premi Nacional “Cultura Viva” del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va ser guardonada en els XXVI Premis Nacionals “Cultura Viva”, que concedeix el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) en la categoria de Defensa de les Tradicions Culturals.

El premi va ser lliurat el 7 de setembre de 2018 en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid. Va arreplegar el premi el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, de mans del Mestre valencià Enrique García Asensio, un dels més reconeguts directors d’orquestra de la nostra època a nivell internacional.

Veure més
2018

Premi “Portada del mes” del periòdic Levante-EMV (agost 2018)

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), que culmina enguany la commemoració del seu 50é aniversari després d’un intens exercici ple d’actes, ha sigut guardonada amb el Premi Portada de Levante-EMV del mes d’agost. El guardó és un reconeixement a la gran labor cultural i artística que realitza la FSMCV, però també als músics, les bandes, les orquestres i els grups de càmera en les festes, festivals i esdeveniments culturals que es desenvolupen durant aquest mes en tota la Comunitat Valenciana. El premi també suposa un reconeixement a la Banda Simfònica de Dones.

Veure més
2018

Premi de l’Associació de Veïns de Patraix (València)

La Junta directiva de l’Associació de Veïns de Patraix, reconeguda entitat cultural que té per objectiu defensar les infraestructures culturals, socials i de serveis per al barri a través del foment de la participacinó, va decidir atorgar el seu Premi Anual Aniversari 2018 a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana per la celebració del 50é aniversari de la institució.

Veure més