50 Aniversario
50 Aniversario

Noticia

27 August 2018

La Banda de Dones clausura la temporada 2018 a San Fulgencio i Potries

La Banda de Dones de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha puesto el broche final a su temporada 2018 con dos conciertos celebrados en las provincias de Alicante y València.

La Banda de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha posat el fermall a la seua temporada 2018 amb dos concerts celebrats en les províncies d’Alacant i València.

El dissabte 25 d’agost la localitat alacantina de San Fulgencio va acollir a la formació simfònica de la Federació en el Teatre Cardenal Belluga gràcies a la col·laboració del consistori salfungentí i la Unión Musical de San Fulgencio. El diumenge 26 d’agost va ser el moment de clausurar la temporada 2018 en la Plaça de l’Ajuntament de Potries, localitat que ha sigut nomenada Capital Cultural de la Comunitat Valenciana recentment.

Tots dos concerts van comptar amb un programa en el qual la dona va ser protagonista gràcies a la selecció d’obres de compositores valencianes, en aquest cas de principis del segle XX i contemporànies. També es van escollir peces de compositors actuals que fan referència a la dona.

La formació femenina, que compta amb una plantilla de 70 dones músiques, ha estat dirigida aquesta temporada 2018 per la batuta de Mercedes Femenía, directora, compositora, professora, i autora de diferents llibres de música i mètodes d’aprenentatge per a instruments.

Recordem que la Banda de Dones és una iniciativa de la FSMCV engegada en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.


Fotografia

San Fulgencio: Miguel Ángel García Trives

Potries: FSMCV

Galeria d'imatges