50 Aniversario
50 Aniversario

Noticia

01 December 2017

La FSMCV proposa un model d’Escoles de Música basat en la pràctica amateur i que permeta la professionalització

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha anunciat que defensa un model d’Escola de Música obert, flexible i integrador, que estiga sustentat per la pràctica amateur en grup i que permeta la professionalització.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha anunciat que defensa un model d’Escola de Música obert, flexible i integrador, que estiga sustentat per la pràctica amateur en grup i que permeta la professionalització.

Aquesta és una de les principals conclusions de la trobada que ha celebrat hui la Federació per a exposar el model d’Escoles de Música (EEMM) que recolza i que presentarà pròximament a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

En aquesta reunió han participat, de esquerra a dreta: Remigi Morant, vicepresident 1er de la FSMCV i responsable de l’àrea d’Escoles de Música, així com José Mira i Maria José Hernández, vocals de la Junta Directiva de la FSMCV i membres de l’àrea d’Escoles de Música i Pedro Rodríguez, president de la FSMCV

Des d’aquesta entitat s’ha destacat que aquests centres, al no estar orientats exclusivament a un ensenyament professionalitzant, és preferible que s’estructuren de manera molt més oberta, definint-se aquests en 4 nivells o etapes orientatives:

  • Nivell 1 (fins als 7 anys): Etapa de contacte o iniciació
  • Nivell 2 (a partir dels 8 anys): Etapa bàsica
  • Nivell 3: Etapa de consolidació de qualsevol conjunt vocal o instrumental
  • Nivell 4: Etapa avançada

A més, la Federació considera la pedagogia de grup i l’activitat grupal com a base del model.

“Proposem un model d’Escoles de Música que estiga recolzat en la pràctica amateur, instrumental i bàsicament en grup, i que, proporcionant també la base per a la professionalització dels alumnes, faça que aquests gaudisquen, al costat d’altres alumnes i alumnes de qualsevol edat, de la seua pertinença a les societats musicals, el seu entramat social i els valors que les sustenten”, ha afirmat Pedro Rodríguez.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir amb les propostes de la FSMCV al nou mapa dels ensenyaments musicals de la nostra Comunitat que està estudiant la Conselleria, la realització del qual és una de les reivindicacions històriques de la FSMCV; també a la Llei Valenciana d’Educació.

El nou model respon a la finalitat d’ajustar la programació d’aquests centres a la situació real cap a la qual ha evolucionat la societat, on la pràctica amateur és l’objectiu majoritari que cerquen les persones adultes que s’acosten a les mateixes, així com els pares que cerquen activitats extraescolars per a les seues filles i fills.

En aquesta trobada s’han exposat les característiques del nou model d’Escoles de Música defensat per la FSMCV, els beneficis que suposaran a nivell educatiu i econòmic i la seua repercussió social.

Els grans nombres del sistema actual són:

L’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir amb les propostes de la FSMCV al nou mapa dels ensenyaments musicals de la nostra Comunitat

en els mitjans