50 Aniversario
50 Aniversario

Noticia

03 July 2018

La Jove Banda Simfònica celebra el 50 aniversari de la FSMCV amb concerts a València, Castelló i Alacant

El primer concert se celebrarà el divendres 6 de juliol en Alaquás i continuarà durant aquest mes amb actuacions en la Nit de Berklee (València), a Altea, Altura (Castelló) i conclourà el dia 22 en el Palau de la Música de València.

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) començarà la seua temporada de concerts 2018 amb una actuació en el Castell d’Alaquàs (València) el pròxim divendres 6 de juliol a les 19.30h.

La formació està composta per més de 110 músics d’entre 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els Conservatoris de grau mitjà i superior, que pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que han sigut escollits d’entre més de 300 candidats. Enguany actuaran sota la batuta de Saül Gómez, el seu director en 2018 i que ha rellevat en el lloc a Pere Vicalet.

A més, des del dia 2 fins al mateix dia 6 de juliol, els membres de la Jove Banda Simfònica estaran reunits en una trobada pedagògica a Cocentaina en la qual comptaran amb professors especialistes per a cadascuna de les seccions que componen aquesta unitat artística: en fusta a Roberto Turlo (oboè solista de l’Orquestra de València), en metall a Ximo Vicedo (professor solista de trombó de la ORTVE) i Camilo Tomás (professor de tuba del Conservatori Superior de Castelló), en corda a Jorge David Fanjul (professor de música de cambra en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant i col·laborador de l’Orquestra de València i de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana), i en percussió a Jose Luis González (percussionista de la ORTVE). Aquestes jornades se celebraran en les seus de les Societats Musicals de la Unió Musical Contestana i de l’Ateneu Musical de Cocentaina i compten amb la col·laboració de l’Ajuntament d’aquest municipi.

Juntament amb el concert que obrirà la temporada a Alaquàs, la també anomenada “Banda Federal” té previst actuar el dissabte 7 de juliol en la Nit de Berklee, el concert de graduació de l’alumnat de màster del campus a València de la prestigiosa universitat de música, per a commemorar conjuntament el 50é aniversari de la Federació, que se celebrarà a les 22.00h en la Ciutat de les Arts i les Ciències (Llac Nord de l’Hemisfèric).

Els següents concerts se celebraran el diumenge 8 de juliol en el Palau d’Altea (organitzat per la Confederació Espanyola de Societats Musicals), el 21 de juliol a les 22.30h a Altura (Castelló) i el 22 de juliol a les 17.00 h realitzarà l’obertura de la Secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música de Ciutat de València en el Palau de la Música d’aquesta ciutat.

En aquests concerts, la Jove Banda Simfònica comptarà també amb la participació de dos músics i un director convidats de Colòmbia, fruit del conveni signat entre la FSMCV i el Ministeri de Cultura d’aquest país a través del seu “Programa Nacional d’Estímuls”

Entre els concerts destaca la participació en la Nit de Berklee i l'obertura de la Secció d'Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música de Ciutat de València en el Palau de la Música d'aquesta ciutat